top of page

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een vertaling?

De kostprijs van een vertaling hangt af van verschillende factoren. De moeilijkheidsgraad van het onderwerp, de talencombinatie en de deadline wegen daarbij het zwaarst door. Benieuwd hoeveel het kost om jouw tekst te laten vertalen? Stuur hem door en ik geef je binnen 24 uur een duidelijke offerte. Het spreekt voor zich dat ik alle documenten met de nodige discretie behandel. 

2

Kan ik hier terecht voor een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is rechtsgeldig en mag enkel uitgevoerd worden door beëdigde vertalers, die door een rechtbank erkend zijn. Het gaat hierbij meestal om juridische of officiële documenten zoals aktes en diploma’s. Elkano biedt geen beëdigde vertaling aan.

3

Kan ik mijn teksten niet even goed door Google Translate of een andere tool laten vertalen?

Er bestaan tegenwoordig zeer performante tools voor machinevertaling. Ze kunnen een enorme hulp zijn wanneer je snel de grote lijnen van een tekst wil begrijpen of op reis de exotische letters van een vreemde taal wil ontcijferen. Maar nuances begrijpen en tussen de regels lezen, dat gaat heel wat minder vlot. We hebben allemaal al voorbeelden gezien van hilarische automatische vertalingen die de bal volledig mis slaan. Niemand kan voorspellen wat de technologie ons in de toekomst brengt, maar vooralsnog is een menselijke vertaler nog steeds de enige professionele keuze.

bottom of page